Contact
Wij staan u graag te woord!
0599 788 881
info@aangenaamwarm.nl
Onze sterke punten
  • Groot assortiment
  • Snelle levering
  • Binnen Nederland lage verzendkosten
  • Veilig online betalen
  • Goede klantenservice
  • Fabrieksgarantie
  • In geval van nood spoed levering mogelijk

Vloerverwarming

Zelf vloerverwarming aanleggen? Wat hebt u nodig?

Een vloerverwarmingset, bereken het aantal groepen: per m2 hebt u ongeveer 5 meter vloerslang nodig (hart op hart 20cm), maximaal 120 meter per groep. Vloerslang, op rollen van 90, 120 of 200 meter. Bevestigingsmateriaal; bijvoorbeeld slagplugs of staalmatten met trekbandjes of profielplaten. Toevoegmiddel voor het cement van de afwerkvloer. Randisolatie voor langs de muren te plaatsen.

CV vloerverwarming kan worden aangelegd als hoofd- of bijverwarming in combinatie met radiatoren. Het laatste verdient de voorkeur. De radiatoren zorgen dan voor het bereiken van de juiste temperatuur. In het voor- en naseizoen is vaak de vloerverwarming alleen voldoende om comfortabel te verwarmen. Het is aan te raden de radiatoren te voorzien van thermostatische kranen.

De vloerverwarming is aan te sluiten op de bestaande cv-ketel die ook de radiatoren verwarmt. De vloerverwarmingset moet op de aanvoer en retour van de cv-ketel worden aangesloten met buizen van minimaal 22mm. De pomp van de vloerset zorgt voor het rondpompen van het cv water in de vloerslang.

Deze vloerslang wordt bij voorkeur op een goed geïsoleerde betonvloer aangebracht in het zogenaamde slakkenhuis systeem. Leg de slang van buitenaf naar binnen, maak binnen in het midden een korte bocht en ga tussen de gelegde buizen terug naar het begin. Bevestigen kan dmv slagplugs rechtstreeks op de vloer of dmv gegalvaniseerde staalmatten. Ook het gebruik van profielplaten waarin de buis wordt vastgedrukt is mogelijk.
De onderlinge afstand van de buis bij bijverwarming is 20 tot 30 cm hart op hart buis. Bij hoofdverwarming 12 tot 15 cm. Bij koudere oppervlakken zoals langs een raam of schuifpui kan dit dichter op elkaar gelegd worden.
Gebruik maximaal 120 meter vloerslang per groep.

Let op: bij een natuurstenen vloer of marmer mag geen ijzer in de vloer aanwezig zijn, u dient dan gegalvaniseerde staalmatten of kunststof profielplaten te gebruiken. Aan de afwerkvloer dient een toevoegmiddel te worden gemengd, dit zorgt voor een juiste samenstelling van het cement.
Plaats eerst randisolatie langs de muren en de te storten vloer om uitzetten van de vloer op te vangen. Test ook de buis op waterdichtheid voor het storten van de afwerkvloer.

Wacht minimaal 5 tot 6 weken voor de vloer te verwarmen. Warm de vloer geleidelijk op, dit voorkomt scheuren in de voegen van uw tegels. Op de verdeler zit een thermostaat, begin te verwarmen in de laagste stand.

veilig betalen met uw bank via iDeal