Contact
Wij staan u graag te woord!
0599 788 881
info@aangenaamwarm.nl
Onze sterke punten
  • Groot assortiment
  • Snelle levering
  • Binnen Nederland lage verzendkosten
  • Veilig online betalen
  • Goede klantenservice
  • Fabrieksgarantie
  • In geval van nood spoed levering mogelijk

Ketel capaciteit berekenen

Hoe kunt u de verwarmingscapaciteit voor de cv-ketel berekenen?

Begin met met maken van een plattegrond. Teken hierop alle ruimten waar u radiatoren wilt aanbrengen. Geef ook aan waar de ramen en deuren zitten. Bereken de warmtebehoefte per ruimte als volgt:

1. Bereken het aantal m3 per ruimte door de lengte, de breedte en de hoogte met elkaar te vermenigvuldigen.

2. De verwarmingscapaciteit wordt uitgedrukt in Watt per m3. Voor ruimten waar het bij vorst 18grC moet zijn, zoals de slaapkamer, rekent u 60 Watt per m3. Voor ruimtes waar het bij vorst 20grC moet zijn, zoals de keuken, rekent u 65 Watt per m3. Voor ruimtes waar het bij vorst 22grC moet zijn, zoals woonkamer en badkamer, rekent u 70 Watt per m3.
Voorbeeld: een kamer die 6 meter lang is, 3 meter breed en 2.5 meter hoog heeft een inhoud van 6x3x2,5 = 45 m3. Als dit de woonkamer is, hebt u nodig 45x70 Watt dus 3150 Watt.

3. Ga nu na of u de berekende getallen moet aanpassen met een bepaald percentage.
Zijn de muren geïsoleerd, trek dan 10% van het totaal af.
Is er dubbel glas in de ruimte, trek dan 10% van het totaal af.
Ligt de ruimte op het noorden, tel dan 10% bij het totaal op.
Gaat het om een vrijstaand of hoekhuis, tel dan 10% bij het totaal op.
Gaat het om een slecht geïsoleerd huis, tel dan 10% bij het totaal op.

4. Meet nu per ruimte na hoeveel ruimte u hebt voor het plaatsen van de radiator. Houd er rekening mee dat u minimaal 5cm ruimte onder een vensterbank en boven een vloer nodig heeft.

5. Aan de hand van de maten van de radiatoren en het wattage kunt u nagaan welke radiatoren u nodig heeft. Zie op deze site een overzicht van alle leverbare maten en capaciteiten. Wij hebben o.a. radiatoren van Radson en Brugman en kunnen ook Henrad, Veha en Stelrad leveren.

6. Tel tenslotte de benodigde capaciteit van alle radiatoren op. Dan weet u welk ketelvermogen u nodig heeft. Dit wordt uitgedrukt in kW. Zie op deze site welke merken ketels wij verkopen. Wij hebben o.a. Atag, AWB, Remeha, Nefit, Daalderop, Bosch en Vaillant. De meeste ketels zijn modulerend, wat inhoud dat het vermogen al naar gelang de behoefte geregeld wordt.

veilig betalen met uw bank via iDeal